Miért a Pro-TakeCare, ha szőnyegtisztításról van szó?

Cégünk a legmodernebb, a vezető szőnyeggyártók által jóváhagyott és ajánlott, úgynevezett kristálykapszulás technológiával történő szőnyegtisztítást alkalmazza. Ezen módszer alapja az alacsony nedvességtartalom. A technológia célja az egyenletes megjelenési szint fenntartása és a szőnyegek életciklusának meghosszabbítása. Az általunk használt rendszer lehetővé teszi a létesítmények számára, hogy növeljék a tisztítási gyakoriságot és minden tisztítási ciklusban a gyártók által javasolt szőnyegrost-emeléssel, alacsony nedvességtartalmú tisztítást alkalmazzanak.

Ezen technológia alkalmazásával elkerülhetőek az olyan általános problémák, amiket a kellemetlen szagok, ragacsos szennyeződések és a visszatérő foltok okoznak. Az általunk használt vegyszerek nem tartalmaznak rákkeltő anyagokat, valamint azok használata közben semmilyen károsanyag-kibocsátás nem keletkezik.

Az eljárás az egyedülálló kristályosító polimereket és a hatékony oldószer összetevőket kombinálja. Leoldja a száraz és olajos beivódott szennyeződéseket a szőnyeg szálairól, valamint elpusztítja a szőnyegben élősködő baktériumokat. A vegyszert egy kifejezetten ezen technológiához kifejlesztett szőnyegtisztító gép segítségével juttatjuk a kárpit felületére. A szőnyegtisztító gép a több, ellentétes irányba forgó hengerkefe segítségével megemeli a szőnyegrostokat és ezáltal a szálak legmélyére juttatja a tisztító folyadékot. Miután a kémiai anyagok a leoldott szennyeződéssel együtt megkötnek és szilárd, kristályos szerkezetben megszáradnak (20-120 perc alatt, szennyezettség mértékétől függően), könnyen eltávolíthatóak lesznek a szőnyeg felporszívózásával, melyet szintén speciális, hengerkefés porszívóval végzünk. Ez meggátolja az újraszennyeződést, valamint meghosszabbítja a vizes tisztítások közötti időt.

Az általunk alkalmazott kristálykapszulás szőnyegtisztítási technológia rendszeres használatával meghosszabbíthatja a szőnyeg élettartamát (+ 3-5 év) és csökkentheti a helyreállítási ciklusok közötti időt.

Kristálykapszulás technológiával történő szőnyegtisztítás előnyei:

Rendszeres használata segít fenntartani a szőnyeg esztétikus megjelenését

nincsenek ragacsos maradványok a tisztítást követően, amik gyors újraszennyeződést okozhatnak

Gyorsabb tisztítási és száradási idő

szemben a hagyományos szőnyegtisztítási eljárással, ahol tisztítást követően 1 napos száradási idővel kell számolni, a szőnyeg akár már 30 perc elteltével használatba vehető

Víz-, és energiatakarékos

az alacsony nedvességtartalmú eljárásnak köszönhetően akár 90%-kal kevesebb víz szükséges a tisztításhoz; energiatakarékos a speciális, alacsony fogyasztású gépnek köszönhetően